Stäng

Släktbrev december 2013 Finländska sektionen

Tillbaka till: släktbrev

SUKUYHDISTYS COLLIANDER SUOMEN OSASTO
SLÄKTFÖRENINGEN COLLIANDERS FINLÄNDSKA SEKTION

Släktbrev i december 2013

Vi här i Mellersta Finland önskar er trevlig advent. Vanligen snöar det ganska mycket här i december men nu finns det nästan ingen snö alls. Igen har året gått förvånansvärt snabbt och snart blir det ett nytt år med nya utmaningar.
Styrelsen träffades på våren i Jyväskylä för att planera släktmötet i Borgå där vi träffades den 10.8.2013. Sammanlagt 20 personer deltog i mötet. Christer Colliander representerade den svenska sektionen. Efter lunchen i restaurant Fryysariranta hölls årsmötet och på slutet berättade Christer Colliander om sitt eget samband med släktföreningen och att han igen ville bli en aktiv medlem i släktföreningen i Sverige. Christer efterlyste också mera samarbete mellan finländska och svenska sektionerna. Han bjöd oss att delta i släktmötet den 23.11.2013 i Stockholm.
Vår sekreterare och jag blev mycket intresserade och vi anmälde oss, men tyvärr var jag tvungen att annullera mitt deltagande i sista minuten på grund av sjukdom. Helena Viinikainen representerade den finländska sektionen på årsmötet. Jag bad Helena att på mötet säga att vi gärna deltar om de organiserar ett gemensamt släktmöte.
SLÄKTFÖRENINGEN COLLIANDERS FINLÄNDSKA SEKTION Släktbrev i december 2013
Efter det finska årsmötet i Borgå var det dags för gruppfoto. Därefter vandrade vi omkring en stund i gamla Borgå där var och en kunde se något intressant och njuta av stämningen från gångna tider.
Från Borgå körde vi ca 30 km till grevinnans och greven Creutz Malmgård, där greven själv berättade om herrgården och sin släkts intressanta historia. Förra veckoslutet hade hans släkt grundat en släktförening, berättade greven. Vilket sammanträffande! Vi alla uppmuntrade honom och sa att när en släktförening är aktiv kan den bjuda sina medlemmar på många trevliga upplevelser. Så som vackra sommardagar när man kan bekanta sig med sina släktingar i en vacker miljö.
Efter rundturen med greven besökte vi gårdens cafeteria där vi njöt av gott kaffe och bakverk bakade av gårdens eget mjöl. I gårdens butik kunde vi sedan köpa eko-odlat spannmål från gårdens egen kvarn och övriga delikatesser från lantgården. Där finns också gårdens eget öl av olika sorter.
Styrelsen: ordförande Ella Hirsiaho, sekreterare Maria Salminen, ledamöter: Kati Bondestam, Jari Colliander, Jouko Colliander, Veli-Pekka Colliander, Eila Höytölä, Elina Lehtinen.

Nu börjar vi planera för nästa sommars släktmöte.
I Borgå föreslogs att Lahtis skulle bli nästa mötesplats. Om du möjligen känner till trevliga ställen i Lahtis så ber vi dig ta kontakt med oss.

Tack till alla som besökt och tyckt om vår Facebook sida! Adressen är: Sukuyhdistys Colliander, Suomen osasto. Vi är redan 40 personer. Berätta för dina unga om släktföreningens sida i Facebook.

Kom ihåg att meddela om adressförändringar och andra familjehändelser till oss.

ordförande sekreterare
Ella Hirsiaho, Maria Salminen
Tammitie 26 Mäkikatu 5
40420 Jyskä 40630 Jyväskylä
Finland Finland
+358405773108 +358407411294
Skärmavbild 2014-01-08 kl. 20.08.44 Skärmavbild 2014-01-08 kl. 20.08.01

Medlemsavgiften för 2014 är 20€ och betalas till konto Nordea 141935-140006 Collianderin sukuseura

Hör av dig!!!

Hälsningar,
Ella och Maria

Text: Ella och Maria

Tillbaka till: släktbrev